Aanmelding jeugdzeillessen CWO 2024

zaterdag 1 juni 2024

 
Inschrijfperiode
zondag 31 december 2023 t/m woensdag 1 mei 2024
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 1 maart 2023
Locatie
WSV Hoorn
Aantal deelnemers
minimaal 1, maximaal 80
Aantal beschikbare plaatsen
41
Leeftijd
minimaal 7, maximaal 18 jaar
 

Leren zeilen - CWOschrijf-je-in-zeilles

Om te leren zeilen zijn er drie niveaus waarin we lesgeven CWO 1 (basis), CWO 2 (ervaren) en CWO 3 (gevorderd). Dit nationaal erkend lessysteem is ontwikkeld door de Hiswa en Watersportverbond. In stappen leer je de kneepjes van het zeilen en eindig je als een volwaardige zeiler. 
 
Deelname

Om deel te nemen aan het jeugdzeilen eenmansboot ben je minimaal 7 jaar oud en in het bezit van zwemdiploma B.

Verder heb je nodig:

  • Surfpak
  • Waterschoenen of soepele schoenen die nat mogen worden
  • Felgekeurd zwemvest  met voldoende drijfvermogen (deze mag niet over je hoofd schieten als je in het water belandt)

 

Om in te schrijven voor de CWO tweemansboot 

  • Ben je in het bezit van CWO3 of CWO vergevorderd eenmansboot
  • Word je dit jaar 13 of ouder

 

We beschikken over eigen boten, een instructie- en kleedruimte. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de watersportvereniging en is inbegrepen in het lesgeld. De kosten bedragen 117,- euro voor jeugdleden. Ben je nog geen lid? Meld je dan eerst aan als jeugdlid.

Boten

De jongste kinderen tot ong.12 jaar varen in de Optimist. Deelnemers boven de 12 krijgen lessen in een Zoom, Splash of Laser.

De deelnemers van de tweemansboten krijgen les in de RS Feva of Laser2.

Lessen

Na de meivakantie gaan we van start. De lessen lopen door tot in september. Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen. We eindigen aan het einde van het seizoen van met een gezellige afsluitdag. De lessen gaan altijd door. Indien er door weersomstandigheden niet kan worden gezeild, krijgen de leerlingen les in theorie en het leggen van knopen. De lessen duren ongeveer 2,5 uur.

 

Ga je dit jaar voor je CWO ervaren of gevorderd?

Wij gaan er vanuit dat deelnemers die CWO ervaren of CWO gevorderd volgen, ook deelnemen aan de Combi NoordWest wedstrijden in Hoorn op 26 mei 2024. Hiervoor geeft je je direct op het inschrijfformulier van d zeillesseen. Zet 26 mei maar direct in je agenda! 

Dekosten voor de hele dag bedragen 20 euro incl. gebruik van een verenigingsboot.

Smaakt dit naar meer? Dan kun je direct door naar Combi Amstelmeer, Combi Alkmaar en Combi Enkhuizen. Dit geeft ook toegang tot Combi NL (21 en 22 september) waar je met alle jeugdzeilers van Nederland tegen elkaar zeilt.

 

 

img-20231208-wa0014

 

 

Groepsindeling

Heb je al je CWO3 of CWO gevorderd een- of 2-mans boot? Schrijf je dan wel in. Kinderen die nog géén CWO gevorderd hebben gaan te allen tijde voor op kinderen die al in het bezit zijn van CWO3/CWO gevorderd. 

TIjdens de informatieavond wordt de indeling en plaatsing bekend gemaakt. We doen ons uiterste best om iedereen te plaatsen, maar soms lukt het gewoonweg niet.

 

jeugdzeilen-05-zoom

 

 

Inschrijven