+31 (0)229 213540   retseemnevah.[antispam].@wsvhoorn.nl

 

WIE ZIJN WIJ?

 

Watersportvereniging Hoorn

De Watersportvereniging Hoorn is een vereniging waar leden vele vormen van watersport kunnen beoefenen. Onze vereniging is opgericht op 10 juni 1932.

Ons haven- en verenigingsterrein is direct gelegen aan het Julianapark, met zicht op de karakteristieke Hoofdtoren.

Het is een actieve vereniging met een mooie beschutte haven.


Activiteiten voor iedereen

Zo worden er onder meer wedstrijden georganiseerd voor de leden, andere verenigingen en klassenorganisaties. Tevens kent de vereniging een uitgebreide zeilopleiding voor de jeugd. Deze opleiding is voor sommige zeilers de basis geweest voor een Olympisch -, Wereld – , Europees of Nationaal kampioenschap. Voor de leden wordt gedurende het jaar tal van evenementen georganiseerd onder meer in de vorm van toertochten, workshops, lezingen en de Sinterklaasviering.

De vereniging biedt tevens aangepast zeilen aan voor mensen met een beperking ook de mogelijkheid om de zeilsport te beoefenen onder de naam aangepast zeilen (of Sailability).

Ons verenigingsblad De Hoornblazer komt 5x per jaar uit.

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn veel leden, maar ook niet-leden actief binnen de vereniging als vrijwilliger.

Alle faciliteiten op de onze haven en in de buurt

De haven telt 180 ligplaatsen en beschikt daarnaast over een passantensteiger met elektra. De aanwezige wifi is gratis. Er zijn prima sanitaire voorzieningen die zich in het havengebouw bevinden. Voor onze passanten is er de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de “Loods” met terras en mooi uitzicht op de hoofdtoren. Voor de kinderen is er op het terrein een leuke speeltuin.


Genoeg te doen in het Julianapark

Vanaf de haven wandelt u zo het Julianapark in, waar u heerlijk kunt wandelen, zwemmen bij het zwemstrand, spelen in speeltuin, skaten of het hertenkamp kunt bezoeken. 

Het is maar vijf minuten lopen naar het oude centrum van Hoorn waar u vele karakteristieke oude gebouwen en andere bezienswaardigheden kunt zien. Het oude centrum biedt een keur aan winkels en op zaterdag een gezellige markt. Voor de dagelijkse boodschappen is er een grote supermarkt in de nabijheid. Hiervoor zijn bij de havenmeester kosteloos enkele fietsen beschikbaar.

Op deze site kunt u alle informatie over onze vereniging en haar activiteiten vinden. Wij verwelkomen u graag als lid van onze vereniging of als bezoeker van onze gezellige haven.