+31 (0)229 213540   retseemnevah.[antispam].@wsvhoorn.nl

JEUGDZEILEN

We gaan weer van start

Het jeugdzeilseizoen is weer voorbij. Wat hebben we weer een mooi jaar gehad bomvol activiteiten en lessen. We konden zelfs weer naar Friesland toe. De winter komt eraan en de bootjes gaan weer in onze botenboet.

Voor de wedstrijdgroep gaan de trainingen op zondagochtend nog even lekker door. De inschrijving gaan we volgende maand al openen dus houdt de site goed in de gaten.

We doen ook mee met wedstrijden

Ga je dit jaar voor CWO ervaren of gevorderd? Geef je dan ook direct op voor de jeugdwedstrijden van Combi NoordWest. Bij deelname aan één combiwedstrijd van Combi Noordwest, ben je ook welkom bij CombiNL, hier op onze eigen vereniging.

Veel zeilplezier – de jeugdcommissie

img-3125

Wedstrijdteam

Jeugd | 09:30 - 17:00 | deel 22 / 27 | WSV Hoorn - Instructieruimte- Walsteiger - 2 RIBS

Opruimdag jeugd, zeilpas en aangepast zeilen boten

Jeugd | 13:00 - 17:00 | WSV Hoorn - Walplaats/steiger - Instructieruimte+De Loods

Wedstrijdteam

Jeugd | 09:30 - 17:00 | deel 23 / 27 | WSV Hoorn - Instructieruimte- Walsteiger - 2 RIBS

Wedstrijdteam

Jeugd | 09:30 - 17:00 | deel 24 / 27 | WSV Hoorn - Instructieruimte- Walsteiger - 2 RIBS

Wedstrijdteam

Jeugd | 09:30 - 17:00 | deel 25 / 27 | WSV Hoorn - Instructieruimte- Walsteiger - 2 RIBS

Wedstrijdteam

Jeugd | 09:30 - 17:00 | deel 26 / 27 | WSV Hoorn - Instructieruimte- Walsteiger - 2 RIBS

Wedstrijdteam

Jeugd | 09:30 - 17:00 | deel 27 / 27 | WSV Hoorn - Instructieruimte- Walsteiger - 2 RIBS

CWO opleiding

Om te leren zeilen zijn er drie niveaus waarin we lesgeven CWO beginner, CWO ervaren en CWO  gevorderd. Dit nationaal erkend lessysteem is ontwikkeld door de Hiswa en Watersportverbond. In stappen leer je de kneepjes van het zeilen en eindig je als een volwaardige zeiler. Zodra je CWO gevorderd hebt gehaald kun je overstappen naar de wedstrijdgroep of als je 13 jaar of ouder bent overstappen naar de 2-mansboot.

Deelname

Om deel te nemen aan het jeugdzeilen: ben je minimaal 7 jaar oud én in het bezit van zwemdiploma B.

Verder heb je nodig:

• Surfpak
  • Waterschoenen of soepele schoenen die nat mogen worden
  • Felgekeurd zwemvest (die niet over je hoofd schiet als je in het water belandt)

jeugdzeilen-01-optimist
jeugdzeilen-04-zoom

Zeillessen

Na de meivakantie gaan we van start. De lessen lopen door tot in september. Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen. We eindigen aan het einde van het seizoen met een gezellige afsluitdag.

De lessen gaan altijd door en duren ongeveer 2,5 uur. Indien er door weersomstandigheden niet kan worden gezeild, krijgen de leerlingen les in theorie en het leggen van knopen.

Boten

De jongste kinderen tot en met 12 jaar varen in de Optimist. De deelnemers boven de 12 krijgen les in een Zoom, Splash of zelfs in een Laser.

We beschikken over eigen boten, een instructie- en kleedruimte. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de watersportvereniging en is inbegrepen in het lesgeld.

combi-hoorn-16-06-2019-dsc7250

Wedstrijdteam

Durf jij de uitdaging aan om te surfen over de golven of te dromen van een olymische medaille?

Je vaart de lessen in je eigen Optimist, Splash of Laser.

Heb je nog geen boot? Neem dan contact op met de jeugdcommissie.

Wedstrijden varen

Bij de wedstrijdgroep ga je echt de uitdaging aan. Hier leer je alle kneepjes van het zeilen van startprocedures tot rolltack, maar ook hoe je het beste over de golven kunt sturen. Dat gaan we natuurlijk ook oefenen. Op deze manier word je steeds beter en ben je helemaal voorbereid voor de wedstrijden.

Wedstrijdzeilen is een teamsport

We gaan zoveel mogelijk samen naar de wedstijden. Daar coachen we je op het water en de trainers zien hierdoor waar je jezelf nog in kan verbeteren.

Training

Het wedstrijdteam begint al half maart en gaat door tot eind oktober/begin november. Er wordt getraind op zondagochtend of donderdagavond. Dus je zeilt bijna het hele seizoen door.

De kosten bedragen voor het hele seizoen € 167,50

wedstrijdtraining-2021

combi-hoorn-16-06-2019-img-2562

RS Feva/Laser2

Tweemansboot varen is niet alleen gezellig, maar ook uitdagend. We starten met de basis, hoe tuig je de boot op? Hoe moet je samen werken, wie heeft welke taak aan boord. Eigenlijk start je opnieuw met leren zeilen, maar dan met zijn tweeen. Om deel te nemen is het niet nodig al een maatje te hebben. De samenstelling van de bemanning wordt juist regelmatig gewisseld. Daar leer je het meeste van.

Deelname

Om in te schrijven voor de CWO basis, ervaren of gevorderd tweemansboot

- Ben je in het bezit van CWO3 (eenmansboot)

- Word je dit jaar 13 of ouder

Het lesgeld voor de jeugdzeillessen bedraagt € 112,50.

combi-hoorn-16-06-2019-dsc7055

Onze instructeurs

Het plezier in het zeilen staat voorop bij alle instructeurs. Zij zijn ervaren zeilers en in het bezit van een CWO- Jeugdzeil-instructeursdiploma en bijna allemaal in het bezit van vaarbewijs 2. Jaarlijks wordt hun kennis van het lesgeven weer even opgefrist en/of uitgebreid. Aangezien wij het belangrijk vinden dat alle kinderen veilig kunnen sporten, hebben wij Veilig Sportklimaat hoog in onze vaandel. Dit betekent dat alle instructeurs zijn gescreend en een VOG-verklaring hebben.

jeugdzeilen-05-optimist

Gezocht zeilers

We zijn op zoek naar nieuwe instructeurs. Dus vraag je vader of moeder om te helpen bij de lessen. Ervaring is niet nodig, zeilkennis wel.